Αρχική » Προϊόντα » Το Ελαιόλαδο

Το Ελαιόλαδο

Τα περισσότερα ελαίολαδα που βγηκαν στα τοπικά ελαιοτριβεια ήταν τόσο χαμηλής οξύτητας (0,1 - 0,3%) που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν extrissimo virgin olive oils.

Το Monolia εκτός του ότι είναι ψυχρης εκθλιψης είναι Εξαιρετικά χαμηλής οξύτητας (0,1%!) λόγω της καθαρότητας του καρπού και του μικρού χρόνου αναμονής για ελαιοποιηση.

Το έντονο Αρωμα που το χαρακτηρίζει, στο οποιο εκτος του καρπου ξεχωριζεις το θυμαρι, την αγριοριγανη, τη λαδανια που φυτρωνουν γυρω απο τα λιοδενδρα, κι ένα ανεπαισθητο αρωμα φυλλων τοματας και η πλούσια γεύση του, το Κάνουν να ξεχωρίζει ανάμεσα σε πολλά ελαίολαδα παρομοίας ποιότητας.

Η φετινή εσοδεία ήταν εξαιρετικής ποιότητας. Το λάδι Monolia είναι εξαιρετικά χαμηλής οξύτητας (0,1%) λόγω της καθαρότητας του καρπού και του μικρού χρόνου αναμονής για ελαιοποίηση. Επειδή δε παράγεται με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης, διατηρεί τα πολύτιμα αντιοξειδωτικά συστατικά του. Έχει πικάντικη γεύση και το έντονο άρωμα που το χαρακτηρίζει το κάνει να ξεχωρίζει ανάμεσα σε πολλά ελαίολαδα παρόμοιας ποιότητας. Μπορεί κανείς να διακρίνει τις μυρωδιές του θυμαριού, της αγριορίγανης και της λαδανιάς – φυτά που αφθονούν γυρω απο τα λιόδενδρα – καθώς και ένα ανεπαίσθητο άρωμα φύλλων τομάτας.

Τα Δοχεια για το λαδι μας...